Untuk balik ke Muka Utama Jawatan Kosong (klik sini)
Dapatkan info terkini mll FaceBook, (like) Kedah2U

Paparan Iklan Berbayar : RM1000/bulan
Iklan Jawatan Kosong Kerajaan di Malaysia

Info Tempat-Tempat Menarik di Negeri Kedah Darul Aman (klik sini)Menambah ketinggian badan secara kekal, semulajadi & selamat (klik sini)Rawatan Alternatif utk Penyakit HIV Aids (klik sini)
Penawar Mujarab utk Penyakit Kencing Manis (klik sini)


Rawatan Penyakit Batu Karang Hempedu, Ginjal dll (klik sini)


Pelbagai pilihan Permainan Game Online PERCUMA (klik sini)


Laman Khas utk Peminat Masked Rider / Kamen Rider (klik sini)


Koleksi Kisah Seram yg BENAR-BENAR berlaku (klik sini)


Iklan Premis Makanan/Minuman di Kawasan UTARA (klik sini)


Pembekal Vimax Asli & berdaftar dari Pillexpert Canada (klik sini)


Rawatan Tradisional Lelaki : MATI PUCUK & Lemah Tenaga Batin (klik sini)


Ramuan Herba utk SAIZ, POWER & STAMINA senjata lelaki (klik sini)
Iklan Jawatan Kosong Kerajaan, Iklan Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Kedah, IKlan Jawatan Kosong Kerajaan Tahun 2014, Iklan Jawatan Kosong Kerajaan Tahun 2013, Iklan Jawatan Kosong Kerajaan di Malaysia, Iklan Jawatan Kosong Kerajaan di Kedah
Iklan Kerja Kosong Kerajaan & Peluang Pekerjaan di Seluruh Malaysia
IKLAN JAWATAN KOSONG KERAJAAN / BADAN BERKANUN
KOPERASI ANGKATAN TENTERA MALAYSIA
Logo Koperasi Angkatan Tentera Malaysia Berhad


Info Ringkas Koperasi Tentera
Koperasi Angkatan Tentera Malaysia Berhad atau lebih dikenali sebagai Koperasi Tentera ditubuhkan pada tahun 1960 sebagai sebuah koperasi jimat cermat dan pinjam meminjam (thrift and loan) dengan objektif utama untuk meningkatkan taraf sosio ekonomi dan kebajikan anggota ATM. Pada tahun 1975, Koperasi Tentera telah bertukar menjadi sebuah koperasi serbaguna (multipurpose) hingga ke hari ini.

Keanggotaan Koperasi Tentera terbuka kepada seluruh anggota ATM dan semua kakitangan awam yang berkhidmat dengan Kementerian Pertahanan. Jumlah keanggotaan berakhir Disember 2012 ialah seramai 147 440 orang dengan kumpulan wang anggota termasuk yuran terkumpul dan modal syer sebanyak RM 1,187 juta.

Aktiviti utama Koperasi Tentera adalah produk kewangan seperti skim pembiayaan syariah dan skim takaful berkelompok. Koperasi juga terlibat dengan aktiviti pelaburan yang terpilih.

Struktur organisasi Koperasi Tentera dibahagi kepada tiga tahap iaitu :
Jawatan Kehormat, Anggota Lembaga dan Pengurusan

Jawatan Kehormat
Penaung - Menteri Pertahanan Malaysia
Yang DiPertua - Panglima Angkatan Tentera
Naib Yang DiPertua - Ketua-Ketua Perkhidmatan Darat, Laut dan Udara

Anggota Lembaga Koperasi (ALK)
Dipilih melalui Mesyuarat Agung dan terdapat seramai 15 orang

Pengurusan
Seramai 251 orang kakitangan sepenuh masa yang diketuai oleh Ketua Pegawai Eksekutif

Koperasi Tentera mempunyai aset terkumpul sebanyak RM2.38 billion dengan mencatat keuntungan operasi sebanyak RM 248.8 juta. Maka, Koperasi Tentera berupaya membayar dividen secara konsisten sebanyak 12% atau lebih selama 13 tahun berturut, iaitu, sejak dari tahun 1996. Pada tahun 2011, Koperasi Tentera telah membayar dividen sebanyak 14% dengan jumlah bayaran melebihi RM 109 juta.

Dari hasil usaha yang berterusan, Koperasi Tentera telah diberi pengiktirafan dan anugerah diatas kejayaannya di pelbagai bidang. Pada tahun 1993, Koperasi berjaya meraih Anugerah Kualiti Perdana Menteri, manakala pada tahun 2004, Koperasi Tentera diiktiraf sebagai Koperasi 5 Bintang hasil dari penilaian Due Diligence Audit oleh Jabatan Pembangunan Koperasi bersama Bank Negara Malaysia. Pada tahun 2005, Koperasi berjaya merangkul Anugerah Koperasi Negara, pengiktirafan kemuncak dalam pergerakan koperasi negara. Malahan, turut tersenarai dalam carta 10 Koperasi Terbaik di Malaysia. Terkini, sekali lagi Koperasi Tentera diiktiraf 5 Binang hasil dari penilaian Due Diligence Audit oleh Jabatan Pembangunan Koperasi bersama Bank Negara Malaysia pada awal tahun 2013.Iklan Jawatan Kosong Terkini
Koperasi Angkatan Tentera Malaysia Berhad

Kekosongan Jawatan
Tarikh Tutup
Info

IT Helpdesk Officer

IT Business Analyst

UNIX Server Management Officer / Executive

Computer Operator

Branch Officer

Operation Clerk

11 Jan 2014klik sini
Untuk balik ke muka utama jawatan kosong (klik sini)
Bismillahir Rahmanir Rahim maklumat peluang pekerjaan terbaru, iklan kerja kosong, jawatan kosong perkhidmatan awam kerajaan, agensi kerajaan, badan berkanun, sektor swasta, syarikat swasta, agensi swasta, cari kerja, jpa gov my, jawatan kosong di negeri perlis, kedah, penang, pulau pinang, perak, kelantan, terengganu, pahang, selangor, wilayah persekutuan kuala lumpur, putrajaya, melaka, negeri sembilan, johor, sabah, wilayah persekutuan labuan, sarawak, malaysia, brunei darussalam, indonesia, singapore, singapura website ini dibina pada 01 Januari 2008
Thanks for your visit. Copyright © & Design by Kedah2U Group