Untuk balik ke Muka Utama Jawatan Kosong (klik sini)
Dapatkan info terkini mll FaceBook, (like) Kedah2U

Paparan Iklan Berbayar : RM1000/bulan
Iklan Jawatan Kosong Kerajaan di Malaysia

Info Tempat-Tempat Menarik di Negeri Kedah Darul Aman (klik sini)Menambah ketinggian badan secara kekal, semulajadi & selamat (klik sini)Rawatan Alternatif utk Penyakit HIV Aids (klik sini)
Penawar Mujarab utk Penyakit Kencing Manis (klik sini)Rawatan Penyakit Batu Karang Hempedu, Ginjal dll (klik sini)Pelbagai pilihan Permainan Game Online PERCUMA (klik sini)Laman Khas utk Peminat Masked Rider / Kamen Rider (klik sini)Koleksi Kisah Seram yg BENAR-BENAR berlaku (klik sini)Iklan Premis Makanan/Minuman di Kawasan UTARA (klik sini)Pembekal Vimax Asli & berdaftar dari Pillexpert Canada (klik sini)Rawatan Tradisional Lelaki : MATI PUCUK & Lemah Tenaga Batin (klik sini)Ramuan Herba utk SAIZ, POWER & STAMINA senjata lelaki (klik sini)

Iklan Jawatan Kosong Kerajaan, Iklan Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Kedah, IKlan Jawatan Kosong Kerajaan Tahun 2014, Iklan Jawatan Kosong Kerajaan Tahun 2013, Iklan Jawatan Kosong Kerajaan di Malaysia, Iklan Jawatan Kosong Kerajaan di Kedah
Iklan Kerja Kosong Kerajaan & Peluang Pekerjaan di Seluruh Malaysia
IKLAN JAWATAN KOSONG KERAJAAN / BADAN BERKANUN
LEMBAGA ZAKAT SELANGOR
Logo Lembaga Zakat Selangor


Sejarah Lembaga Zakat Selangor

Ditubuhkan lebih 15 tahun lalu, Pusat Zakat Selangor (Majlis Agama Islam Selangor), begitu sinonim dengan peningkatan kesedaran berzakat di negeri Selangor dan kecekapan mengagihkannya. Selama sedekad itu, banyak institusi Islam yang dibantu, golongan dhaif mendapat jaminan hidup, sosio ekonomi dan budaya yang seimbang.

Telah lebih sepuluh tahun juga PZS (MAIS) terus berdakwah, berdoa dan bertawakkal untuk membimbing dan mengajak seluruh umat Islam menunaikan rukun Islam yang wajib ini. Sesungguhnya amanah tersebut akan terus dipegang dan ditunaikan dengan sebaik mungkin agar rukun Islam ini akan terus dijunjung dan dimartabatkan.

Telah sepuluh tahun juga PZS (MAIS) sentiasa berusaha memberikan khidmat yang terbaik buat kumpulan sasarnya – pembayar dan penerima zakat. Dengan didukungi lebih 200 kakitangan dan sokongan 23 buah kaunter perkhidmatan, dua kumpulan sasar ini sentiasa memberikan khidmat dan layanan terbaik. Hanya yang terbaik daripada PZS (MAIS) kerana “Anda di hati kami”.

Kini setelah sedekad berlalu, PZS (MAIS) berazam akan terus memberikan yang terbaik, dengan sokongan anda semua. PZS (MAIS) akan terus memikul dan menjalankan amanah sebagai amil dan amilin. Itu komitmen PZS (MAIS). Dengan motto ” Peneraju Keseimbangan Sosio Ekonomi Ummah” PZS (MAIS) kini telah dikenali sebagai LEMBAGA ZAKAT SELANGOR (MAIS).

Semoga dengan penaiktarafan ini akan lebih meningkatkan lagi mutu kerja dan komitmen dalam menguruskan kutipan dan agihan zakat kepada 8 golongan asnaf dengan lebih berkesan di Negeri Selangor.

Lembaga Zakat Selangor

Tahun
Kronologi

1994


Pusat Zakat Selangor (MAIS) mula didaftarkan dengan nama
MAIS ZAKAT Sdn Bhd

1995


Memulakan operasi sepenuhnya meliputi penggunaan perisian komputer, resit zakat berkomputer. Beroperasi di Seksyen 14, Petaling Jaya

1996

Nama Pusat Pungutan Zakat MAIS ditukar kepada PZS (MAIS)

1997


PZS (MAIS)berpindah ke Seksyen 9, Shah Alam.
Mendapat mandat untuk mengutip zakat fitrah

1998


Pusat Agihan Zakat diterapkan ke dalam PZS (MAIS) dengan nama
Bahagian Agihan Zakat PZS

2000


Ibu Pejabat PZS (MAIS) dipindahkan ke kompleks MAIS, Klang.
Mendapat pengiktirafan MS ISO 9002

2004Memindahkan lokasi ibu pejabat ke lokasi yang lebih strategik iaitu di
Bangunan Sultan Idris Shah, Shah Alam
Menerima anugerah kualiti MS ISO 9001:2000

2006


Pusat Zakat Selangor dinaiktaraf kpd Lembaga Zakat Selangor (MAIS) diperbadankan di bawah Akta Pemegang Amanah (Pemerbadanan) 1952

2011Ibu Pejabat Lembaga Zakat Selangor berpindah ke
Presint ALAMi, Persiaran Akuatik, Seksyen 13, Shah Alam

Iklan Jawatan Kosong Terkini
Lembaga Zakat Selangor

Kekosongan Jawatan
Tarikh Tutup
Info

Pembantu Tadbir


12 Jan 2014


klik sini


Untuk balik ke muka utama jawatan kosong (klik sini)
Bismillahir Rahmanir Rahim maklumat peluang pekerjaan terbaru, iklan kerja kosong, jawatan kosong perkhidmatan awam kerajaan, agensi kerajaan, badan berkanun, sektor swasta, syarikat swasta, agensi swasta, cari kerja, jpa gov my, jawatan kosong di negeri perlis, kedah, penang, pulau pinang, perak, kelantan, terengganu, pahang, selangor, wilayah persekutuan kuala lumpur, putrajaya, melaka, negeri sembilan, johor, sabah, wilayah persekutuan labuan, sarawak, malaysia, brunei darussalam, indonesia, singapore, singapura website ini dibina pada 01 Januari 2008
Thanks for your visit. Copyright © & Design by Kedah2U Group