Untuk balik ke Muka Utama Jawatan Kosong (klik sini)
Dapatkan info terkini mll FaceBook, (like) Kedah2U

Paparan Iklan Berbayar : RM1000/bulan
Iklan Jawatan Kosong Kerajaan di Malaysia

Info Tempat-Tempat Menarik di Negeri Kedah Darul Aman (klik sini)Menambah ketinggian badan secara kekal, semulajadi & selamat (klik sini)Rawatan Alternatif utk Penyakit HIV Aids (klik sini)
Penawar Mujarab utk Penyakit Kencing Manis (klik sini)


Rawatan Penyakit Batu Karang Hempedu, Ginjal dll (klik sini)


Pelbagai pilihan Permainan Game Online PERCUMA (klik sini)


Laman Khas utk Peminat Masked Rider / Kamen Rider (klik sini)


Koleksi Kisah Seram yg BENAR-BENAR berlaku (klik sini)


Iklan Premis Makanan/Minuman di Kawasan UTARA (klik sini)


Pembekal Vimax Asli & berdaftar dari Pillexpert Canada (klik sini)


Rawatan Tradisional Lelaki : MATI PUCUK & Lemah Tenaga Batin (klik sini)


Ramuan Herba utk SAIZ, POWER & STAMINA senjata lelaki (klik sini)IKLAN JAWATAN KOSONG KERAJAAN / BADAN BERKANUN
PERTUBUHAN PELADANG KEBANGSAAN


Logo NAFAS

Logo Pertubuhan Peladang Kebangsaan (NAFAS)


Info Ringkas Pertubuhan Peladang Kebangsaan
Penubuhan Pertubuhan Peladang Kebangsaan (NAFAS) telah dilancarkan pada 31 Mac 1972 oleh Perdana Menteri Malaysia Ke-2, Allahyarham Tun Abdul Razak bin Hussein Al Haj. Pada awal penubuhannya, NAFAS yang dikenali sebagai Persatuan Peladang Kebangsaan telah didaftarkan di bawah Akta Persatuan Peladang 1967 dan bertindak sebagai badan induk kepada persatuan-persatuan peladang di seluruh negara. Penubuhan Persatuan Peladang pada ketika itu telah diilhamkan oleh Allahyarham Tun Abdul Razak sendiri hasil daripada lawatan beliau ke Taiwan.Seiring dengan peredaran masa dan bagi membolehkan pergerakan peladang bergerak maju, persatuan-persatuan peladang dan syarikat-syarikat kerjasama asas tani diseluruh Malaysia telah dicantumkan dan menjadi Pertubuhan Peladang Kawasan dan berdaftar di bawah Akta Pertubuhan Peladang 1973.Kemudian, seiring dengan perubahan di peringkat kawasan dan negeri, Persatuan Peladang Kebangsaan juga telah didaftarkan semula sebagai

'Pertubuhan Peladang Kebangsaan' pada tahun 1984. Sehingga 31 Disember 2010. NAFAS telah dianggotai oleh 14 buah Pertubuhan Peladang Negeri, yang dianggotai oleh 291 Pertubuhan Peladang Kawasan,yang dianggotai oleh 800,272 ahli peladang diseluruh negara melengkapkan struktur tiga peringkat pertubuhan peladang seperti berikut :

Struktur NAFAS

Sesuai dengan peranan NAFAS sebagai induk Pertubuhan Peladang, NAFAS telah menceburkan diri dalam pelbagai aktiviti perniagaan dan pelaburan khususnya dalam bidang pertanian. Pada awal penubuhannya, NAFAS telah menjalankan perniagaan peruncitan, pemasaran baja dan pemasaran jentera pertanian.

Kini, hasil daripada kecekapan dan kepakaran Ahli Jemaah Pengarah dan Pengurusan, NAFAS telah berjaya memperkembangkan lagi sektor perniagaannya melalui 7 buah anak syarikatnya iaitu NAFAS Bajakimia Sdn. Bhd, NAFAS Agri Services Sdn. Bhd, NAFAS Jentera Sdn. Bhd. NAFAS Estates Sdn. Bhd, NAFAS Plastic Sdn. Bhd, NAFAS Food Processing & Marketing Sdn. Bhd, dan Malaysian NPK Fertilezer Sdn. Bhd.

Selain memberikan fokus kepada perniagaan, NAFAS selaku apex pergerakan peladang juga tidak pernah alpa memberikan bantuan dan memenuhi tuntutan sosial ahli-ahli peladang. Melalui Tabung Kumpulan Wang NAFAS, NAFAS telah menjalankan tanggungjawab sosialnya dengan memberikan bantuan kepada Pertubuhan-Pertubuhan Peladang Kawasan, Pertubuhan-Pertubuhan Peladang Kawasan dan juga ahli-ahli peladang diseluruh negara.Iklan Jawatan Kosong Terkini
Pertubuhan Peladang Kebangsaan (NAFAS)

Kekosongan Jawatan
Tarikh Tutup
Info

Penolong Pengurus

Kerani


Eksekutif Kewangan

Eksekutif Pemasaran

Eksekutif Pentadbiran & Sumber Manusia

Eksekutif Hal Ehwal Korporat

Eksekutif Hal Ehwal Pelajar

Setiausaha


Eksekutif Undang-Undang


Untuk memohon mana-mana jawatan kosong NAFAS,
email RESUME (CV) ke hr@nafas.com.my

11 April 2014
14 Feb 2014
09 Jan 2014
Untuk balik ke muka utama jawatan kosong (klik sini)
Bismillahir Rahmanir RahimThanks for your visit. Copyright © & Design by Kedah2U Group